divendres, 14 de juny del 2013

Cases i Torres. Font Nova

El Casal (Casa Pomar). Passeig de la Font Nova, 2
Casa edificada a finals del s.XIX, entorn els anys 1882 – 1883. És obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i és d’estil eclèctic. Arquitectònicament, ens trobem davant un edifici de planta quadrada amb les cantonades aixamfranades. La coberta és de teula àrab a quatre vessants i una llanterna d’il·luminació zenital en el centre amb façanes arrebossades i pintades amb esgrafiats representant elements naturalistes i geomètrics. 
 
Can Oliveda. Passeig de la Font Nova,4 
Casa edificada a finals del s.XIX (entorn l’any 1880) i d’estil eclèctic. Fou el primer xalet d’estiuejants construït a Camprodon propietat del matrimoni Oliveda – Llopart i patí vàries destrosses durant la guerra civil. Arquitectònicament, veiem un edifici de planta quadrada, de tres pisos. La coberta és de teula àrab a dues vessants i les façanes estan arrebossades i pintades amb elements ornamentals eclèctics i rematades per una barbacana superior suportada per bigues de fusta. En els seus inicis, hi havia un jardí neo-barroc i uns pavellons alienats amb el passeig que avui ja no existeixen. 
 
Can Torrent. Passeig de la Font Nova, 6
Casa edificada a finals del s.XIX (entre 1880 – 1890), d’estil eclèctic i que, possiblement, va ser el segon xalet d’estiuejants de la vila. Arquitectònicament, trobem un edifici de planta quadrada de tres pisos amb coberta de taula àrab a quatre vessants i mansarda transversal. Les façanes són arrebossades amb canvis de textura i color a les cantonades. Al fons del jardí s’hi va construir una gruta artificial feta amb rocalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada