divendres, 14 de juny del 2013

Llocs d'interès. Plaça de la Vila

Ajuntament

S.XVI – XVII. Façana d'estil gòtic amb planta baixa i dues plantes pis que està rematada per una gran barbacana suportada per dues fileres de roure. Feta amb carreus de pedra ben tallats. La porta principal està emmarcada per grans dovelles, les finestres de la planta baixa i el primer pis tenen llinda, l'àmpit i els brancals de pedra emmotllada. Sobre la porta s'hi pot veure l'escut de la vila cisellat en pedra. 

Hotel Güell

Edifici del s.XX (1933 – 34), antigament conegut com Can Puixà, on paràven els carruatges i cotxes que feien la línia Camprodon – Sant Joan. El cos central és més alt que els laterals i les façanes estan arrebossades imitant l'especejament de la pedra seguint una composició vertical. Les balconeres estan emmarcades per guardapols de reminiscències renaixentistes i formats per lloses de pedra emmotllada. A part de l'hotel, també albergà la seu de "Transports Güell". 

Can Roqué
  
Edifici construït a inicis del s.XX i que fou propietat de Cèsar August Torras, agent de canvi i borsa però més conegut per la seva faceta excursionista. Fou president del Centre Excursionista de Catalunya i de l'Associació catalanista d'excursions científiques, a més d'impulsor, l'any 1907 del refugi d'Ulldeter. A partir del 1902, edità les “Guies del pirineu català” dins les quals, l'any 1923, es publicà la que fa referència a la vall de Camprodon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada