dijous, 13 de juny del 2013

Arquitectura i Paisatge. Passeig Maristany

El Passeig Maristany, té un interès singular, tant per la seva forma com per la composició arbòria, molt ben escollida i que actualment gaudeix d’unes dimensions admirables.

Emmarcant una ample vorera central, que actua de passeig, es disposen els faig amb una alternança discreta de castanyers d’índies i de plàtans falsos. En secció transversal, el passeig es desenvolupa amb una part central per a vianants herbosa d’uns vint metres d’ample i vorejat d’arbres, una calçada a cada banda d’uns set metres d’ample, actualment pavimentada amb llambordins, i voreres exteriors de quatre metres d’ample amb una banda empedrada amb còdols de riu posats drets i arbres a tot el llarg. 

També és interessant l’ambient creat a l’entorn del passeig format per parcel·les de grans dimensions amb cases senyorials de pedra, tanques de base de pedra i reixes metàl·liques, algunes d’elles de gran interès per la gran elaboració amb elements de forja, que conformen els límits de l’espai públic del passeig.

La composició general del passeig, podria tenir influències del paisatgisme d’Anglaterra, ja que el fill de Francesc Maristany, l’Alejandro Maristany, hi visqué durant 4 anys i es té constància que envià una postal de “Balmoral Castle” a l’arquitecte Bernardí Martorell l’any 1901, expressant-li com li havia agradat aquell paisatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada