divendres, 14 de juny del 2013

Llocs d'interès. Carrer Freixenet

Can Cabot. Carrer Freixenet, nº13 
Edifici construit a inicis del s.XX (1900-1905) d'estil modernista. Es de planta rectangular, amb teulada acabada amb barbacana soportada per bigues de fusta. Els jardins que rodegen la casa s'acabaren d'urbanitzar l'any 1925.

Can Roig. Carrer Freixenet, nº19
Segona residència construida a principis del s.XX (1900-1901) per ordre del Dr.Roig, cunyat del Dr.Robert. D'estil modernista, l'arquitecte del projecte fou Simó Cordomí Carrera. Es una obra amb una gran complexitat compositiva amb elements neogòtics que s'utilitzen de forma lliure i eclèctica i les façanes estan arrebossades amb elements de pedra natural i artificial. A l'interior, en estat ruinós, destaquen el vestíbul, l'escala amb barana de fusta calada, i un gran saló amb decoració escultòrica gòtica mutilada.


Can Mas de Xaxas. Carrer Freixenet, nº28
Edifici construit a inicis del s.XX, any desconegut però que apareix en el plànol urbanístic de 1907 realitzat per Coll i Font, i d'estil modernista. La façana principal està flanquejada per dues torres altes quadrades i ha sofert modificacions importants respecte l'original.

Fàbrica de galetes Pujol (Casa del Dr.Robert). Carrer Freixenet, nº45
Obra popular de finals del s.XIX que ha anat sofrint remodelacions successives. El primer propietari va ser el Dr.Robert, metge i alcalde de Barcelona i un dels estiuejants més il.lustres. L'any 1956 se li annexiona una nau industrial dedicada a l'elaboració de galetes que amaga les façanes sud i oest.

Can Vidal i Ribes. Carrer Freixenet, nº52
Edifici d'inicis del s.XX, any desconegut però que ja apareix al plànol urbanístic de 1907 de Coll i Font. Es de planta rectangular i amb façanes arrebossades imitant l'especejament de la pedra a les cantonades i a la part central de la façana principal. La teulada fou refeta l'any 1938 a causa d'un incendi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada